Tristram Stuart @ Wageningen Universiteit

foto
Vandaag was ik weer even terug in de collegebanken en wel op de Wageningen Universiteit waar Tristram Stuart een (bliksem) lecture kwam geven. Georganiseerd door het Center for Sustainable Development & Food Security. Wat een opkomst, er zaten wel bijna 300 studenten en docenten in de zaal.

Afgelopen zondag was er op de WUR ook al een mini Damn Food Waste georganiseerd door studenten van het centre for sustainable development & food security. 500 mensen hebben kunnen genieten van een gratis lunch gemaakt van waste. Opvallend was dat het grootste deel van het aanwezige publiek nog niet helemaal op de hoogte was van de activiteiten rond food waste in Nederland, maar daar is met deze lezing verandering in gekomen! Het was maar kort, hij begon iets later en ging gelukkig ook iets langer door maar potverdorie wat is die man toch inspirerend!

Wij (consumenten) hebben de macht om de huidige voedselsystemen te veranderen. Door voedselverspilling bloot te leggen ‘remove the fig leave’ zoals Tristram het verwoord. In de UK groeit de markt voor lelijke groente, het afgelopen jaar is er zelf 300 duizend ton waste mee gespaard!

De lecture is opgenomen en hier terug te zien.

P.s. 16 oktober is het Wereldvoedseldag en zullen er in verschillende steden DiscoSoeps plaatsvinden georganiseerd door de YFM. Ook zal er bij onze zuiderburen in België een feeding5000 zijn!

Pin It
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.